Kemialliset kuorinnat

Mitä tarkoitetaan ihon kemiallisella kuorinnalla?

Kemialliset kuorinnat ovat vain koulutettujen ammattilaisten tarjoama hoitomuoto. Kuorintoja löytyy monenlaisia ja eri vahvuuksilla. Yleisesti ne ovat monohappoja tai happosekoituksia riippuen hoidon tavoitteesta. Eri hapoilla on siis erilaisia vaikutuksia ihon toimintoihin. Kuorintojen ja happojen avulla pystytäänkin hoitamaan monenlaisia ongelmia ihossa kuten rasvaisuus, couperosa/ rosacea, pigmenttimuutokset ja ihon ikääntyminen. Happo täytyy osata valita oikein asiakkaalle. Kemiallista kuorintaa tehdessä on osattava arvioida ihon vaste ja ihon reaktioita täytyy osata lukea kuorinnan aikana ja tämän takia vain koulutetut ammattilaiset saavat tehdä näitä hoitoja.
Ihon pH on normaalistikin hapan, se vaihtelee 4,5-5 välillä. Saadaksemme aikaiseksi kuorivan efektin on hapon pH:n oltava ihon pH:ta alhaisempi. Mitä alhaisempi on hapon pH sitä voimakkaampi ja syvempi kuorinta on kyseessä.
Kemiallisella kuorinnalla tehdään hallittu vaurio ihon pinnalle valitun hapon avulla. Tämä reaktio saa ihon uusiutumaan tehokkaasti. Kemiallinen kuorinta edistää siis vain ihon normaalia toimintaa luonnollisesti.

Mitä tuloksia kemiallinen kuorinta antaa?

Kuorinta hoitoja täytyy tehdä yleensä sarjahoitona. Ihosta ja haposta riippuen sarjan pituus ja hoitoväli vaihtelee. Jo kerta hoidolla ihon pinnasta tulee tasaisempi, väriltään kirkkaampi ja elinvoimaisempi. Kuorintojen avulla voidaan myös tasapainottaa ihon toimintoja, esimerkiksi akne taipuvainen iho voi saada helpotusta tulehduksiin ja rauhoittaa talinerityksen tuotantoa. Koska kuorinnat uudistavat tehokkaasti ihoa niin pienet pintajuonteet ja epätasaisuudet tasoittuvat. Ihon normaali uusiutuminen aktivoituu ja näin myös ennalta ehkäistään ihon ikääntymistä.

Kemiallinen kuorinta sopii kaikille!